Radionice održane u 2016. godini

Radionica: Del Cacao al Chocolate: Presentación y Degustación de Chocolate Artesanal Mexicano

 Institut za španjolsku kulturu i jezik, poziva Vas sve na još jednu radionicu, koja će se održati u petak 02.12.2016. godine u 17.15 sati. Radionicu “Del Cacao al Chocolate: Presentación y Degustación de Chocolate Artesanal Mexicano” vodit će profesorica Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika. Saznajte povijest čokolade, transformaciju od sjemena, preko zrna kakaa do gotovog proizvoda te značenje čokolade u Meksiku u prethistorijsko doba i uz sve to kušajte originalnu meksičku čokoladu. Prijave za radionicu, kao i uvijek, primamo na mail: info@institutoespanol.com.hr do 01.12.2016. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Día de los muertos

U petak, 04.11.2016. godine, u Institutu za španjolsku kulturu i jezik, profesorica Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika održat će radionicu pod nazivom: „Día de los muertos“ u 17.15 sati, na kojoj će svi zainteresirani moći se upoznati sa tim meksičkim blagdanom koji obiluje mistikom. Prijave za sudjelovanje na radionici primamo na info@institutoespanol.com.hr do 03.11.2016.

„Dan mrtvih“ u Meksiku tradicija je koja slavi smrt na mističan način. Proslava Dana mrtvih u Meksiku tradicija je u kojoj se pretkolonijalni elementi kulta smrti stapaju s katoličkim vjerovanjima koja su u Meksiko donijeli španjolski osvajači.

Institut za španjolsku kulturu i jezik, postaviti će u suradnji s profesoricom Ana Gabrielom Sandoval Ferrera izložbu „Día de los muertos“ u prostorijama Instituta u kojoj će moći uživati svi naši članovi.

Interliber i Institut za španjolsku kulturu i jezik

Institut za španjolsku kulturu i jezik u suradnji sa Institutom Cervantes, od 08-13.11.2016. godine, sudjelovat će u izlaganju, na međunarodnom sajmu knjige Interliber (Zagrebački Velesajam). Svi posjetitelji sajma, u petak 11.11.2016. godine u vremenu od 15-20h te u nedjelju 13.11.2016. u vremenu od 11.00-18.00 sati, moć će sudjelovati na kvizovima iz španjolskog jezika  za djecu i odrasle. Također, svi posjetitelji, mogu sudjelovati u nagradnoj igri, čija je glavna nagrada besplatan tečaj španjolskog jezika za početnike u trajanju od 20 školskih sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Program:

Petak (15.00-20.00 sati), nedjelja (11.00-18.00 sati)

  • Sudjelujte u malom kvizu za djecu i odrasle i osvojite prigodne nagrade
  • Ispunite listić za tombolu i osvojite besplatan intenzivni tečaj španjolskog jezika u trajanju od 20 školskih sati.

Radionica: Comida de Valencia

U petak, 18.11.2016. godine u Institutu za španjolsku kulturu i jezik, profesorica Cristina Mezquita održat će radionicu pod nazivom „Comida de Valencia“. Radionica će se održati u 17.15. sati te svi ljubitelji dobre hrane, tapasa i pića dobrodošli su! Prijave za radionicu primamo na info@institutoespanol.com.hr

Seminar: D.E.L.E.

D.E.L.E je jedini službeni certifikat međunarodnog karaktera priznat od strane španjolskog Ministarstva obrazovanja. Zanima Vas kada se održavaju ispiti? Kako prijaviti ispit? Koja je cijena? Kako izgledaju ispiti? Sve to možete saznati u petak 14.10.2016. godine u 17.00 sati na seminaru o D.E.L.E. ispitima, kojeg će voditi ravnatelj Instituta Cervantes u Zagrebu, gospodin Diego González. Rezervacije mjesta primamo na: info@institutoespanol.com.hr do 13.10.2016.  ž

Događanja: Noche de la música en español

U srijedu 26.10.2016. godine u 21 sati održat će Noche de la música en español u klubu Sax (Palmotićeva 22). Zaposlenici Instituta ovaj put ne nastupaju, ali Vas sve pozivamo da nam se pridružite na večeri španjolske glazbe! Vidimo se!

Događanja: Dan otvorenih vrata Instituta za španjolsku kulturu i jezik

U petak, 23.09.2016. godine, održat će se “Dan Otvorenih Vrata” u Institutu za španjolsku kulturu i jezik, Draškovićeva 57. Zagreb.

Radionica: Información sobre las becas para estudiar español en España.

U petak, 06.05.2016. godine u 17.15 sati, u Institutu za španjolsku kulturu i jezik, bit će održan informativni sastanak pod nazivom:“ Informacije o stipendijama za učenje španjolskog jezika u Španjolskoj“, za ovogodišnje stipendiste Instituta. Sastanak sa odraslim polaznicima Instituta, koji su osvojili stipendiju, održat će ravnateljica María Lourdes Malagón Leon. Sastanak sa roditeljima, čija su djeca osvojila stipendije ove godine, održat će zamjenica ravnateljice, Darija Perković. Na sastanku svi stipendisti i njihovi roditelji, imat će priliku saznati sve detalje o stipendijama, učenju jezika, smještaju, prijevozu i slično.

Veselimo se Vašem dolasku i čestitamo na stipendijama!

Radionica: La vida cultural en Barcelona: sabores, notas y colores

U petak, 20.05.2016. u 17.15 sati, profesor Sergio Ramírez Morales, održat će radionicu pod nazivom:“ Kultura i život u Barceloni: okusi i boje“ na kojoj će svim prisutnima pružiti jedinstven pogled na Barcelonu, svoj rodni grad.Na radionici svi prisutni imat će te priliku upoznati kulturu, saznati sve o hrani, umjetnosti i onim posebnim mjestima koja se ne nalaze na turističkim kartama.

Prijave za rezervaciju mjesta na radionici primamo do 19.05.2016. godine na mail: info@institutoespanol.com.hr

Radionica: Mapas mentales

U petak, 08.04.2016. godine u 17.15 sati, profesorica Lourdes Malagón León održat će radionicu pod nazivom:“ Mapas mentales“, na kojoj će svi zainteresirani za ovu radionicu, imati priliku naučiti koje su tehnike upotrebe mentalnih mapa te kako ih koristiti u pismenom i usmenom izražavanju na španjolskom jeziku. Zbog velikog interesa, potrebno je rezervirati mjesto za sudjelovanje na radionicama. Rezervacije primamo na info@institutoespanol.com.hr do 07.04.2016.

Radionica: Cervantes

U petak, 22.04.2016. godine u 17.15 sati, profesor Sergio Ramírez Morales, održat će još jednu radionicu u Institutu za španjolsku kulturu i jezik, pod nazivom: „Cervantes“. Svi zainteresirani, na radionici, imat će priliku saznati koliki je Cervantesov značaj u hispanskoj kulturi i pobliže se upoznati sa nekim njegovim najvećim djelima. Zbog velikog interesa, potrebno je rezervirati mjesto za sudjelovanje na radionicama.

Rezervacije primamo na info@institutoespanol.com.hr do 21.04.2016.

Radionica: Svjetski dan knjige 2016. Miguel de Cervantes (1616. – 2016.)

Kako bismo obilježili 400. obljetnicu smrti Miguel de Cervantesa, Instituto de Español organizira nekoliko aktivnosti za sve uzraste.

U petak, 22.04.2016. godine u 17.15 sati, u Institutu, održat će se radionica pod nazivom “Cervantes” koju će voditi prof. Sergio Ramírez Morales. Na radionici razglabat ćemo o važnosti ovog pisca u hispanskoj literaturi.Prijave za radionicu su obavezne. Rezervirati svoje mjesto na radionici možete na mail: info@institutoespanol.com.hr

U subotu 23.04.2016. godine u DV Šarena Loptica, održat će se radionica za djecu od 3 do 5 i od 6 do 8 godina.U vremenu od 09.00-10.00 izvest ćemo scene iz Don Quijotea s našim klincima od 3 do 5 godina, dok u vremenu od 10.15-11.15 isto ćemo ponoviti sa djecom od 6 do 8 godina.

Radionica: Simbología de Horacio Quiroga

U petak, 04.03.2016. godine u 17.15 sati, održat će se radionica pod nazivom: „Simbología de Horacio Quiroga“ koju će voditi prof. Sergio Ramírez iz Španjolske. Na radionici svi prisutni mogu sudjelovati u analizi pismenog izričaja ovog Urugvajskog pisca. Zbog velikog interesa, mjesto na radionici potrebno je rezervirati do 03.03.2016. godine putem maila: info@institutoespanol.com.hr Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: La tilde sí importa

U petak, 18.03.2016. godine u 17.00. sati, održat će se radionica pod nazivom: “La tilde sí importa” koju će voditi prof. Erica Mosic iz Argentine. Svi prisutni, imat će priliku upoznati se sa pravilima naglaska u praktične svrhe. Zbog velikog interesa, mjesto na radionici potrebno je rezervirati do 17.03.2016. godine putem maila: info@institutoespanol.com.hr

Radionica: Taller de cuentos II

Profesorica Lourdes Malagón León, u petak 26.02.2016. godine u 17.15 sati održat će još jednu radionicu o pisanim pričama pod nazivom: Taller de cuentos II. Upoznajte tehnike pisanja priča u prošlom vremenu. Veselimo se Vašem dolasku. Zbog velikog interesa za naše radionice, potrebno je rezervirati mjesto na mail: info@institutoespanol.com.hr Rezervacije primamo do 25.02.2016.

Radionica: Pueblos Blancos

Institut za španjolsku kulturu i jezik i hrvatsko hispansko društvo pozivaju Vas na seminar „Pueblos Blancos“ koji će se održati u knjižnici Bogdan Ogrizović, (Preradovićeva 5 – Zagreb) u utorak 16.02.2016. godine u 18.00 sati. Seminar na španjolskom jeziku voditi će profesorica Lourdes Malagón León. Na seminaru svi zainteresirani imat će priliku upoznati Bijela sela, područje koje izvrsno dočarava andaluzijsku kulturu i saznati koja su najvažnija mjesta za posjetiti, a ne nalaze se u turističkim vodičima. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Carta de motivación

U petak, 12.02.2016. godine u 17.15 sati, profesor Sergio Ramírez Morales, održat će još jednu radionicu u Institutu za španjolsku kulturu i jezik. Naziv radionice je: Carta de motivación. Svi zainteresirani, imat će priliku na radionici naučiti kako napisati pismo motivacije na španjolskom jeziku. Zbog velikog interesa za naše radionice, potrebno je rezervirati mjesto na mail: info@institutoespanol.com.hr Rezervacije primamo do 11.02.2016. godine. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: La conexión argentino-croata. Motivos de la emigración croata en Argentina

U petak, 29.01.2016. godine  u 17.15. sati, profesorica Erica Mosic iz Argentine održat će u Institutu radionicu pod nazivom:“La conexión argentino-croata. Motivos de la emigración croata en Argentina.“ Saznajte iz prve ruke koje sve to stvari povezuju Hrvatsku i Argentinu, koje su sličnosti i različitosti tih dvaju kultura i zašto mnogi Argentinci dolaze živjeti u Hrvatsku?

Zbog velikog broja zainteresiranih za naše radionice,  potrebno je napraviti rezervaciju mjesta do 28.01.2016. godine. Rezervaciju možete napraviti isključivo putem maila; info@institutoespanol.com.hr

Radionica: Taller de catalán

U petak, 15.01.2016. godine u 17.15. sati, bit će održana prva ovogodišnja radionica katalonskog jezika pod nazivom: „Taller de catalán“. Radionicu će voditi naš profesor Sergio Ramírez. Upoznajte katalonski jezik, njegovu upotrebu i zabavite se na praktičnim vježbama.

Zbog velikog broja zainteresiranih za naše radionice,  potrebno je napraviti rezervaciju mjesta do 14.01.2016. godine. Rezervaciju možete napraviti isključivo putem maila; info@institutoespanol.com.hr

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On