O nama

spain

Institut za španjolsku kulturu i jezik, Instituto de Español, osnovan je od strane specijaliziranih profesora izvornih govornika koji su konstantno uključeni u kulturalne aktivnosti povezane sa zemljama španjolskog govornog područja.

Nudimo Vam da pobliže upoznate našu kulturu i jezik u dinamičnom i interaktivnom okruženju.

Svi naši profesori su službeni D.E.L.E. ispitivači (D.E.L.E. je jedini službeni, međunarodno priznati certifikat za španjolski jezik u svijetu).

Za detaljne informacije o našim profesorima posjetite kategoriju – naš tim-

Nudimo Vam na izbor stupnjeve od A1-C2 prema zajedničkom europskom referentnom sustavu za jezike. Opise stupnjeva možete pročitati u kategoriji -tečajevi-.

Sve grupe su formirane od prosječno 8 polaznika, a kako bismo garantirali potrebnu interakciju, ograničavamo ih na maksimalno 10 studenata.

Nastava putem  Skypa  je najnovija usluga koju pruža Institut za španjolsku kulturu i jezik. Naša profesorica Raquel Tristancho Casanova iz Seville, diplomirani je profesor španjolskog jezika i specijalizirana je za podučavanje stranih jezika pomoću moderne tehnologije, te ovu uslugu pruža iz svog grada.

Za sve tvrtke i obrte, pripremili smo cjelokupni program tečajeva po mjeri  (opći tečaj za tvrtke i obrte, specijalistički tečaj, konverzacijski tečaj, intenzivni tečaj, individualni tečaj, itd.) kako bismo razvili i unaprijedili njihovo poslovanje.

Institut za španjolsku kulturu i jezik svim svojim članovima nudi besplatno testiranje znanja od strane naših službenih D.E.L.E. ispitivača pri prijavi za posao ili stipendiju.

Također, svaki član može zatražiti pomoć u vidu pregleda i ispravka napisanog CV i/ili pisma motivacije na španjolskom jeziku.

Pohađanjem tečajeva uvidjet ćete da se španjolski može učiti i kroz povijest, umjetnost, glazbu i ples, u što se možete uvjeriti na besplatnim radionicama koje pripremamo u suradnji sa našim prijateljima iz raznih dijelova svijeta specijaliziranim u različitim područjima.

Još jedna od mogućnosti korištenje svega što ste naučili sa nama, u stvarnom životu, je da prisustvujete okupljanjima i tulumima koje organiziramo, a na koje pozivamo i izvorne govornike koji žive u Zagrebu.

Naši polaznici mogu koristiti i mogućnost online konzultacija sa profesorima u jutarnjim terminima, preporuke pri putovanju u zemlje španjolskog govornog područja, kada su u pitanju godišnji odmori ili ljetne škole španjolskog jezika (smještaj, običaji, najpovoljnije opcije putovanja,itd.), sasvim besplatno.

Na kraju godine, nagrađujemo naše najbolje polaznike sa stipendijom u trajanju od dva tjedna za učenje španjolskog u Španjolskoj!Centar za jezike koji smo izabrali nalazi se u Valladolidu, priznat je od strane Instituta Cervantes i sveučilišta u Salamaci (najstarije i najprestižnije sveučilište u Španjolskoj).

U cilju spajanja kultura zemalja španjolskog govornog područja i hrvatske kulture organiziramo i tečajeve hrvatskog jezika  za sve izvorne govornike sa španjolskog govornog područja koji žive u Zagrebu. Tečaj vodi diplomirani profesor sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Institut za španjolsku kulturu i jezik brine se za svakog polaznika ukoliko želi ostvariti tandem suradnju te upoznaje svoje polaznike sa izvornim govornicima iz španjolskog govornog područja koji žive u Zagrebu. Cilj tandem susreta je da oba sudionika unaprijede svoje znanje stranog jezika te se upoznaju sa drugačijim životnim navikama i kulturnim običajima kroz neformalne susrete.

Kako bismo svim svojim polaznicima pokazali koliko su nam važni, svaki polaznik dobiva na početku godine osobnu člansku iskaznicu koja sa sobom nosi brojne pogodnosti kod svih naših partnera koji su nam u našem radu podrška.

Sve obavijesti o događanjima vezano za radionice, seminare, kulturalna i zabavna događanja, gastronomske radionice, recepte, tečajeve, tulume itd. možete primati direktno na svoj mail zahvaljujući newsletteru kojeg izrađujemo svaki mjesec samo za Vas.

Prijavu možete napraviti -ovdje-.

Mi Vam nudimo najbolje kvalificirane profesore, izvorne govornike, koji jednostavno vole svoj posao.