Naš tim

Upoznajte naše profesore, administrativno osoblje i suradnike 


Lourdes León iz Španjolske

Ravnateljica i profesorica

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu u Sevilli i Trinity Collegeu u Dublinu. Magistarski studij iz pedagoških vještina, Sveučilište u Valenciji, Španjolska. Primijenjena lingvistika u podučavanju stranih jezika, Instituto Cervantes, Madrid, Španjolska. Stručnjak primijenjene lingvistike, doktorski studiji Međunarodno sveučilište Menéndez Pelayo , Madrid, Španjolska. Certificirana D.E.L.E ispitivačica.

Radno iskustvo: Profesorica španjolskog kao stranog jezika u Irskoj, Italiji, Peruu i Španjolskoj. Lektorica na Sveučilištu u Zagrebu (2007.-2010.). Predavačica na susretima profesora španjolskog jezika u Modern Languages Society na Trinity Collegeu u Dublinu; Sveučilište u Zadru; Aula Cervantes u Ljubljani; Sveučilište u Dubrovniku; Aula Cervantes u Zagrebu. Vanjski suradnik Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja na projektu; “Određivanje pragova prolaznosti na osnovnim sastavnicama ispita državne mature iz stranih jezika”.

Predavačica i direktorica U Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2012. godine.Darija Perković iz Zagreba

Zamjenica ravnateljice

Obrazovanje: Pravni fakultet u Zagrebu. Specijalist razvoja WEB aplikacija i baza podataka. Voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija.

Radno iskustvo: Zamjenik direktora u centru za španjolsku kulturu i jezik. Organizator seminara, radionica, evenata u školi stranih jezika. Zamjenica ravnateljice u Institutu od 2012. godine u kojem je zadužena za organizaciju nastave, seminara, radionica, koordinaciju nastave i studenata te komunikaciju sa studentima, vođenje financija i marketinga.Sergio Ramírez iz Španjolske

Redovni profesor

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Magistarski studij primijenjene lingvistike u podučavanju stranih jezika, UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Certificirani D.E.L.E. ispitivač.

Radno iskustvo: Profesor španjolskog kao stranog jezika  na Sveučilištu u Zagrebu. Profesor u Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2014. godine.María Luz Acedo iz Argentine

Profesorica

Obrazovanje:  Diplomirani komunkolog na Universidad Nacional de Rosario (UNR), Santa Fe, Argentina. Diplomirani pedagog za djecu na Instituto Nacional de Formación Docente (ISFD) de Pehuajó, Buenos Aires. Obrazovanje za profesora španjolskog jezika kao stranog jezika ELE u Instituto de Español. Certificirana D.E.L.E ispitivačica.

Radno iskustvo: Deset godina iskustva kao profesorica komunikacije u različitim Institutima, srednjim školama i školama stranih jezika u Buenos Airesu. Organizatorica raznih kulturalnih radionica putem Radia. Autor raznih pisanih sadržaja online. Profesorica u Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2021.Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika 

Profesorica 

Obrazovanje:Preddiplomski umjetnički studij, Sveučilište Claustro de Sor Juana, Ciudad de México. Diplomski studij Filozofija i povijest ideja na Autonomnom sveučilištu u Zacatecasu, Meksiko. Literarno istraživanje na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu.

Radno iskustvo: Profesorica u nekoliko škola u Meksiku djeci predškolske dobi, osnovna i srednja škola (jezici, povijest, književnost, kreativno pisanje). Profesorica Latinoameričke umjetnosti na Autonomnom sveučilištu u Durangu, Meksiko. Profesorica španjolskog kao stranog jezika za djecu, tinejdžere i odrasle. Kulturalne radionice za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2014. godine.Cecilia Jazmín Rojas, iz Argentine

Profesorica

Obrazovanje:

Diplomirani profesor, Institut Superior San José, Tandil, Argentina. CELTA- Položeno (Ocjena A). Obuka kao profesor ELE u Instituto de español.

Radno iskustvo:

Profesorica stranog jezika u institucijama s različitim obrazovnim pristupima i na različitim razinama (osnovna škola, srednja škola i odrasli) od 2011. godine. Dizajniranje i planiranje događaja i radionica za djecu i preadolescente. Vođenje pripremnih tečajeva za međunarodne ispite. Pisanje i dizajniranje didaktičkog i pedagoškog materijala za razvoj stranog jezika.Alejandro Espitia Mancera iz Kolumbije

Profesor

Obrazovanje: Universidad Cooperativa, Kolumbija.

Radno iskustvo:

Profesor engleskog i španjolskog jezika kao stranog jezika, već 12 godina, zadužen za programe za djecu, adolescente i odrasle.

Akademski koordinator u Kanadskom institutu u Kolumbiji.

Profesor španjolsko jezika kao stranog jezika za individualnu i specijalističku nastavu.

Profesor u Institutu španjolsku kulturu i jezik od 2021. godine.Brenda Osorio iz Argentine

Profesorica

Obrazovanje: Instituto Superior de Formación Docente Nº 45 Julio Cortázar. Buenos Aires, Argentina. Različiti tečajevi specijalizacije u upravljanju nastavnim planovima i programima, odabiru materijala, igranim aspektima i glazbi u obrazovanju u ranom djetinjstvu- CIE Morón (Centro de Información e Investigación Educativa)- Buenos Aires, Argentina.

Radno iskustvo: Profesorica španjolskog jezika za djecu u privatnim i javnim institucijama (Instituto Almirante Guillermo Brown, Colegio Santísimo Redentor, Colegio Orange Day School).