Naš tim

Upoznajte naše profesore, administrativno osoblje i suradnike 


Lourdes León iz Španjolske

Ravnateljica i profesorica

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu u Sevilli i Trinity Collegeu u Dublinu. Magistarski studij iz pedagoških vještina, Sveučilište u Valenciji, Španjolska. Primijenjena lingvistika u podučavanju stranih jezika, Instituto Cervantes, Madrid, Španjolska. Stručnjak primijenjene lingvistike, doktorski studiji Međunarodno sveučilište Menéndez Pelayo , Madrid, Španjolska. Certificirana D.E.L.E ispitivačica.

Radno iskustvo: Profesorica španjolskog kao stranog jezika u Irskoj, Italiji, Peruu i Španjolskoj. Lektorica na Sveučilištu u Zagrebu (2007.-2010.). Predavačica na susretima profesora španjolskog jezika u Modern Languages Society na Trinity Collegeu u Dublinu; Sveučilište u Zadru; Aula Cervantes u Ljubljani; Sveučilište u Dubrovniku; Aula Cervantes u Zagrebu. Vanjski suradnik Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja na projektu; “Određivanje pragova prolaznosti na osnovnim sastavnicama ispita državne mature iz stranih jezika”.

Predavačica i direktorica U Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2012. godine.Darija Perković iz Zagreba

Zamjenica ravnateljice

Obrazovanje: Pravni fakultet u Zagrebu. Specijalist razvoja WEB aplikacija i baza podataka. Voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija.

Radno iskustvo: Zamjenik direktora u centru za španjolsku kulturu i jezik. Organizator seminara, radionica, evenata u školi stranih jezika. Zamjenica ravnateljice u Institutu od 2012. godine u kojem je zadužena za organizaciju nastave, seminara, radionica, koordinaciju nastave i studenata te komunikaciju sa studentima, vođenje financija i marketinga.Sergio Ramírez iz Španjolske

Redovni profesor

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Magistarski studij primijenjene lingvistike u podučavanju stranih jezika, UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Certificirani D.E.L.E. ispitivač.

Radno iskustvo: Profesor španjolskog kao stranog jezika  na Sveučilištu u Zagrebu. Profesor u Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2014. godine.Karent Yulissa Márquez Lara iz Perua

Redovna profesorica

Obrazovanje:

Završila predškolsku pedagogiju na sveučilištu Universidad de San Marcos u Peruu. Pohađala razne tečajeve predškolske pedagogije orijentirane na podučavanje engleskog i španjolskog kao drugog jezika. Certificirana D.E.L.E. ispitivačica.

Radno iskustvo: Profesorica engleskog i španjolskog u nekoliko osnovnih škola te škola stranih jezika. Držala radionice kulture za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2016. godine.Estefania Perogna iz Argentine

Profesorica  

Obrazovanje: Petogodišnji studij Filozofije na fakultetu humanističkih znanosti i umjetnosti, Sveučilište Nacional de Rosario. Profesorica španjolskog jezika, Institut Superior Parque de España. Certificirana D.E.L.E. ispitivačica.

Radno iskustvo: Manager na obrazovnim projektima na Nacionalnom sveučilištu u Rosariju, Argentina. (2014 – 2018). Predavač na nacionalnim i međunarodnim kongresima, Sveučilištu u Havani, Kuba i državnom sveučilištu Campiñas, Brazil. Profesorica španjolskog jezika u Argentini. (2017- 2019) Profesorica španjolskog jezika u Hrvatskoj. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2018. godine.Lucia Borjas iz Venecuele

Profesorica

Obrazovanje: Obrazovni projekti i školska izobrazba španjolskog kao stranog jezika. Licencija grafičkog dizajna i master u crtanim filmovima. Tehnike podučavanja jezika djeci i adolescentima kroz kreativnost i socijalizaciju.

Radno iskustvo: Organizacija treninga kroz umjetnost na španjolskom jeziku za djecu i adolescente. Tečajevi i podučavanje djece u Venencueli, Španjolskoj i Hrvatskog. Predavanje španjolskog jezika i kulturalne radionice za djecu i adolescente u Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2018.
Raquel Tristancho Casanova iz Španjolske

Profesorica

Obrazovanje: Petogodišnji fakultet hispanistike, sveučilište iz Sevilje. Studirala je primijenjenu lingvistiku španjolskog kao drugog jezika. Magisteriji iz književnosti. Certificirana D.E.L.E. ispitivačica.

Radno iskustvo: Direktorica je natjecanja i glavna urednica u dokumenalistas.com, web stranice o informacijama u menadžmentu. Od 2007. godine radi na on-line podučavanju u raznim školama za španjolski jezik u Španjolskoj. Specijalizirana je za upotrebu tehnologije u podučavanju. Od 2013. godine je dio našeg tima kao profesor zadužen za online podučavanje te održava nastavu putem Skypa.


Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika 

Profesorica 

Obrazovanje:Preddiplomski umjetnički studij, Sveučilište Claustro de Sor Juana, Ciudad de México. Diplomski studij Filozofija i povijest ideja na Autonomnom sveučilištu u Zacatecasu, Meksiko. Literarno istraživanje na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu.

Radno iskustvo: Profesorica u nekoliko škola u Meksiku djeci predškolske dobi, osnovna i srednja škola (jezici, povijest, književnost, kreativno pisanje). Profesorica Latinoameričke umjetnosti na Autonomnom sveučilištu u Durangu, Meksiko. Profesorica španjolskog kao stranog jezika za djecu, tinejdžere i odrasle. Kulturalne radionice za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2014. godine.Ivana Roksandić iz Zagreba

Profesorica hrvatskog jezika 

Obrazovanje:  Filozofski fakultet u Zagrebu.

Radno iskustvo: profesorica francuskog u XV. gimnaziji i Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu, profesorica engleskog u školi stranih jezika Westend, profesorica hrvatskog jezika za strance.Valentina Jadi iz Zagreb

Pomoćnik u administraciji 

Obrazovanje: Visoko gospodarsko učilište

Radno iskustvo: Voditeljica i organizatorica događanja u Ledenom Parku, Zagreb. Organizator evenata u Zvono.hr.

Organizator i koordinator u Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2018.