Naš tim

Upoznajte naše profesore, administrativno osoblje i suradnike 


Lourdes León iz Španjolske

Ravnateljica i profesorica

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu u Sevilli i Trinity Collegeu u Dublinu. Magistarski studij iz pedagoških vještina, Sveučilište u Valenciji, Španjolska. Primijenjena lingvistika u podučavanju stranih jezika, Instituto Cervantes, Madrid, Španjolska. Stručnjak primijenjene lingvistike, doktorski studiji Međunarodno sveučilište Menéndez Pelayo , Madrid, Španjolska. Certificirana D.E.L.E ispitivačica.

Radno iskustvo: Profesorica španjolskog kao stranog jezika u Irskoj, Italiji, Peruu i Španjolskoj. Lektorica na Sveučilištu u Zagrebu (2007.-2010.). Predavačica na susretima profesora španjolskog jezika u Modern Languages Society na Trinity Collegeu u Dublinu; Sveučilište u Zadru; Aula Cervantes u Ljubljani; Sveučilište u Dubrovniku; Aula Cervantes u Zagrebu. Vanjski suradnik Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja na projektu; “Određivanje pragova prolaznosti na osnovnim sastavnicama ispita državne mature iz stranih jezika”.

Predavačica i direktorica U Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2012. godine.Darija Perković iz Zagreba

Zamjenica ravnateljice

Obrazovanje: Pravni fakultet u Zagrebu. Specijalist razvoja WEB aplikacija i baza podataka. Voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija.

Radno iskustvo: Zamjenik direktora u centru za španjolsku kulturu i jezik. Organizator seminara, radionica, evenata u školi stranih jezika. Zamjenica ravnateljice u Institutu od 2012. godine u kojem je zadužena za organizaciju nastave, seminara, radionica, koordinaciju nastave i studenata te komunikaciju sa studentima, vođenje financija i marketinga.Sergio Ramírez iz Španjolske

Redovni profesor

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Magistarski studij primijenjene lingvistike u podučavanju stranih jezika, UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Certificirani D.E.L.E. ispitivač.

Radno iskustvo: Profesor španjolskog kao stranog jezika  na Sveučilištu u Zagrebu. Profesor u Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2014. godine.Karent Yulissa Márquez Lara iz Perua

Redovna profesorica

Obrazovanje:

Završila predškolsku pedagogiju na sveučilištu Universidad de San Marcos u Peruu. Pohađala razne tečajeve predškolske pedagogije orijentirane na podučavanje engleskog i španjolskog kao drugog jezika.

Radno iskustvo: Profesorica engleskog i španjolskog u nekoliko osnovnih škola te škola stranih jezika. Držala radionice kulture za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2016. godine.Libia Cuevas Rojas iz Meksika

Profesorica

Obrazovanje

Fakultet društvenih znanosti na Sveučilištu Benemérita Universidad Autónoma de Puebla u Meksiku. Završeni razni tečajevi pedagogije s težištem na plesu.

Radno iskustvo Radila kao učiteljica plesa u osnovnoj školi s djecom između 6 i 10 godina. Predavala povijest Meksika u gimnaziji u Ciudad de Puebla u Meksiku. Asistentica profesora u osnovnoj školi u Valenciji u Španjolskoj. Šefica digitalne redakcije  copy’s & marketing na programu Metabolismo TV. Profesorica španjolskog kao stranog jezika za djecu, tinejdžere i odrasle.  Držala radionice o kulturi djeci i odraslima. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2016. godine.Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika 

Profesorica 

Obrazovanje:Preddiplomski umjetnički studij, Sveučilište Claustro de Sor Juana, Ciudad de México. Diplomski studij Filozofija i povijest ideja na Autonomnom sveučilištu u Zacatecasu, Meksiko. Literarno istraživanje na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu.

Radno iskustvo: Profesorica u nekoliko škola u Meksiku djeci predškolske dobi, osnovna i srednja škola (jezici, povijest, književnost, kreativno pisanje). Profesorica Latinoameričke umjetnosti na Autonomnom sveučilištu u Durangu, Meksiko. Profesorica španjolskog kao stranog jezika za djecu, tinejdžere i odrasle. Kulturalne radionice za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2014. godine.Raquel Tristancho Casanova iz Španjolske

Profesorica

Obrazovanje: Petogodišnji fakultet hispanistike, sveučilište iz Sevilje. Studirala je primijenjenu lingvistiku španjolskog kao drugog jezika. Magisteriji iz književnosti. Certificirana D.E.L.E. ispitivačica.

Radno iskustvo: Direktorica je natjecanja i glavna urednica u dokumenalistas.com, web stranice o informacijama u menadžmentu. Od 2007. godine radi na on-line podučavanju u raznim školama za španjolski jezik u Španjolskoj. Specijalizirana je za upotrebu tehnologije u podučavanju. Od 2013. godine je dio našeg tima kao profesor zadužen za online podučavanje te održava nastavu putem Skypa.Ivana Duvnjak iz Zagreba

Profesorica hrvatskog jezika 

Obrazovanje:Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Magistra edukacije španjolskog i hrvatskog jezika i književnosti. Istraživanje o stavovima španjolskih inojezičnih učenika prema strategijama učenja hrvatske gramatike.

Radno iskustvo:Profesorica španjolskog i hrvatskog jezika u gimnaziji i školama stranih jezika te profesorica hrvatskog jezika u Institutu za španjolsku kulturu i jezik. Voditelj u kampu za jezike za djecu i odrasle u Španjolskoj. Voditeljica radionice španjolskog jezika. Dio našeg tima od 2017. godine.