Naš tim

Upoznajte naše profesore, administrativno osoblje i suradnike 


Lourdes León iz Španjolske

Ravnateljica i profesorica

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu u Sevilli i Trinity Collegeu u Dublinu. Magistarski studij iz pedagoških vještina, Sveučilište u Valenciji, Španjolska. Primijenjena lingvistika u podučavanju stranih jezika, Instituto Cervantes, Madrid, Španjolska. Stručnjak primijenjene lingvistike, doktorski studiji Međunarodno sveučilište Menéndez Pelayo , Madrid, Španjolska. Certificirana D.E.L.E ispitivačica.

Radno iskustvo: Profesorica španjolskog kao stranog jezika u Irskoj, Italiji, Peruu i Španjolskoj. Lektorica na Sveučilištu u Zagrebu (2007.-2010.). Predavačica na susretima profesora španjolskog jezika u Modern Languages Society na Trinity Collegeu u Dublinu; Sveučilište u Zadru; Aula Cervantes u Ljubljani; Sveučilište u Dubrovniku; Aula Cervantes u Zagrebu. Vanjski suradnik Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja na projektu; “Određivanje pragova prolaznosti na osnovnim sastavnicama ispita državne mature iz stranih jezika”.

Predavačica i direktorica U Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2012. godine.Darija Perković iz Zagreba

Zamjenica ravnateljice

Obrazovanje: Pravni fakultet u Zagrebu. Specijalist razvoja WEB aplikacija i baza podataka. Voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija.

Radno iskustvo: Zamjenik direktora u centru za španjolsku kulturu i jezik. Organizator seminara, radionica, evenata u školi stranih jezika. Zamjenica ravnateljice u Institutu od 2012. godine u kojem je zadužena za organizaciju nastave, seminara, radionica, koordinaciju nastave i studenata te komunikaciju sa studentima, vođenje financija i marketinga.Sergio Ramírez iz Španjolske

Redovni profesor

Obrazovanje: Hispanistika na Sveučilištu UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Magistarski studij primijenjene lingvistike u podučavanju stranih jezika, UAB  (Universidad Autónoma de Barcelona). Certificirani D.E.L.E. ispitivač.

Radno iskustvo: Profesor španjolskog kao stranog jezika  na Sveučilištu u Zagrebu. Profesor u Institutu za španjolsku kulturu i jezik od 2014. godine.Karent Yulissa Márquez Lara iz Perua

Redovna profesorica

Obrazovanje:

Završila predškolsku pedagogiju na sveučilištu Universidad de San Marcos u Peruu. Pohađala razne tečajeve predškolske pedagogije orijentirane na podučavanje engleskog i španjolskog kao drugog jezika.

Radno iskustvo: Profesorica engleskog i španjolskog u nekoliko osnovnih škola te škola stranih jezika. Držala radionice kulture za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2016. godine.Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika 

Profesorica 

Obrazovanje:Preddiplomski umjetnički studij, Sveučilište Claustro de Sor Juana, Ciudad de México. Diplomski studij Filozofija i povijest ideja na Autonomnom sveučilištu u Zacatecasu, Meksiko. Literarno istraživanje na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu.

Radno iskustvo: Profesorica u nekoliko škola u Meksiku djeci predškolske dobi, osnovna i srednja škola (jezici, povijest, književnost, kreativno pisanje). Profesorica Latinoameričke umjetnosti na Autonomnom sveučilištu u Durangu, Meksiko. Profesorica španjolskog kao stranog jezika za djecu, tinejdžere i odrasle. Kulturalne radionice za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2014. godine.Pilar Aranguren iz Španjolske

Profesorica

Obrazovanje: Diplomirala prijevod i interpretaciju engleskog, francuskog i španjolskog jezika na sveučilištu Jaume I, Castellón de la Plana. Stipendist Erasmus programa na Institut Supèrieur d’Interpretation et Traduction (ISIT), París. Magisteriji iz prijevoda i novih tehnologija na sveučilištu ISTRAD, Sevilla.

Radno iskustvo: Profesorica engleskog i španjolskog u nekoliko osnovnih škola te škola stranih jezika. Držala radionice kulture za djecu i odrasle. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2018. godine.Estefania Perogna iz Argentine

Profesorica  

Obrazovanje: Petogodišnji studij Filozofije na fakultetu humanističkih znanosti i umjetnosti, Sveučilište Nacional de Rosario. Profesorica španjolskog jezika, Institut Superior Parque de España. Certificirana D.E.L.E. ispitivačica.

Radno iskustvo: Manager na obrazovnim projektima na Nacionalnom sveučilištu u Rosariju, Argentina. (2014 – 2018). Predavač na nacionalnim i međunarodnim kongresima, Sveučilištu u Havani, Kuba i državnom sveučilištu Campiñas, Brazil. Profesorica španjolskog jezika u Argentini. (2017- 2019) Profesorica španjolskog jezika u Hrvatskoj. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2018. godine.Raquel Tristancho Casanova iz Španjolske

Profesorica

Obrazovanje: Petogodišnji fakultet hispanistike, sveučilište iz Sevilje. Studirala je primijenjenu lingvistiku španjolskog kao drugog jezika. Magisteriji iz književnosti. Certificirana D.E.L.E. ispitivačica.

Radno iskustvo: Direktorica je natjecanja i glavna urednica u dokumenalistas.com, web stranice o informacijama u menadžmentu. Od 2007. godine radi na on-line podučavanju u raznim školama za španjolski jezik u Španjolskoj. Specijalizirana je za upotrebu tehnologije u podučavanju. Od 2013. godine je dio našeg tima kao profesor zadužen za online podučavanje te održava nastavu putem Skypa.Libia Cuevas Rojas iz Meksika

Profesorica

Obrazovanje

Fakultet društvenih znanosti na Sveučilištu Benemérita Universidad Autónoma de Puebla u Meksiku. Završeni razni tečajevi pedagogije s težištem na plesu.

Radno iskustvo Radila kao učiteljica plesa u osnovnoj školi s djecom između 6 i 10 godina. Predavala povijest Meksika u gimnaziji u Ciudad de Puebla u Meksiku. Asistentica profesora u osnovnoj školi u Valenciji u Španjolskoj. Šefica digitalne redakcije  copy’s & marketing na programu Metabolismo TV. Profesorica španjolskog kao stranog jezika za djecu, tinejdžere i odrasle.  Držala radionice o kulturi djeci i odraslima. Profesorica i suradnica Instituta za španjolski jezik i kulturu od 2016. godine.Ivana Duvnjak iz Zagreba

Profesorica hrvatskog jezika 

Obrazovanje:Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Magistra edukacije španjolskog i hrvatskog jezika i književnosti. Istraživanje o stavovima španjolskih inojezičnih učenika prema strategijama učenja hrvatske gramatike.

Radno iskustvo:Profesorica španjolskog i hrvatskog jezika u gimnaziji i školama stranih jezika te profesorica hrvatskog jezika u Institutu za španjolsku kulturu i jezik. Voditelj u kampu za jezike za djecu i odrasle u Španjolskoj. Voditeljica radionice španjolskog jezika. Dio našeg tima od 2017. godine.