Radionice održane u 2015. godini

Radionica: Taller de escritura de cuentos

U petak 11.12.2015. godine u 17.15 sati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održat će se radionica pod nazivom: „Taller de escritura de cuentos“, koju će voditi profesorica María Lourdes Malagón León iz Španjolske. Na radionici svi prisutni imat će priliku upoznati i vježbati tehnike pisanja priča i upotrebu prošlih vremena. Svi prisutni, da bi sudjelovali na radionici, moraju imati završen A2 stupanj španjolskog jezika. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je rezervirati mjesto za radionicu. Rezervacije primamo na info@institutoespanol.com.hr do četvrtaka 10.12.2015.godine. Veselimo se Vašem dolasku.

Radionica: No somos sólo tango: música popular argentina

U petak, 13.11.2015. u 17.15 sati održat će se radionica pod nazivom: “No somos sólo tango: música popular argentina” koju će voditi profesorica Erica Mosic iz Argentine. Na radionici svi prisutni bit će u mogućnosti upoznati se sa folklorom, nacionalnim rockom, cumbia i pop ritmovima iz Argentine. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Influencia de la cultura árabe en la española

U petak 27.11.2015. u 17.15 sati održat će se radionica pod nazivom: „Influencia de la cultura árabe en la española“ koju će voditi profesor Sergio Ramírez Morales iz Španjolske. Na radionici svi prisutni imat će priliku upoznati dio Španjolske povijesti i saznati kako je Arapska kultura utjecala na različite aspekte života u Andaluziji. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Upotreba mentalnih mapa prilikom učenja jezika

U petak 23.10.2015. godine u 17.15 sati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održat će se radionica pod nazivom: „ Upotreba mentalnih mapa prilikom učenja jezika“. Edukativnu radionicu namijenjenu isključivo našim članovima i polaznicima  C1 stupnja vodit će prof. Lourdes Malagón León. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Día de los muertos en México

Dan Mrtvih u Meksiku jedinstveni je blagdan koji na neobičan i poseban način slavi duše svih pokojnika. Kako to rade Meksikanci na poseban način koji čini njihovu kulturu i tradiciju jedinstvenom i zanimljivom saznajte na radionici “Día de los Muertos en México”. Radionica će se održati u petak 30.10.2015. godine u 17.00 sati i vodit će ju gđa. Ksenia Portnova.   Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Pueblos Blancos

U petak, 16.10.2015. godine u 17.00 sati, održat će se radionica po nazivom. „Pueblos Blancos” . Na radionici svi zainteresirani imat će priliku saznati sve o Bijelim Selima Španjolske i njihovoj kulturi i ljepotama. Veselimo se Vašem dolasku!

Dan otvorenih vrata

U subotu 12. rujna 2015. godine održat će se još jedan dan otvorenih vrata u Institutu za španjolsku kulturu i jezik! Institut će svoja vrata za sve zainteresirane otvoriti u subotu u 10.00 sati.  Pozivamo sve koji vole španjolski jezik i kulturu da se odazovu, jer smo za Vas pripremili besplatne satove španjolskog jezika, radionice plesa (sevillanas) i radionice hrane (španjolski recepti) i radionicu sangrije.

Svi prisutni imaju priliku osvojiti i nagradu (paket španjolskih proizvoda) na tomboli koju će se održati na danima otvorenih vrata. Također, možete dobiti sve informacije vezano za tečajeve španjolskog jezika, napraviti testiranje stupnja i upisati se na tečaj uz fenomenalne popuste do 25%!

Program:

  • 10.00-10.45

Besplatni uvodni sat španjolskog jezika za početnike!

Upoznajte naše profesore, naš način, metodu rada i literaturu!

  • 11.00-11.45.

Radionica; Fuzija i najnoviji trendovi Flamenka

Poznati španjolski ples iz Seville koji će voditi naša profesorica Lourdes iz Seville.

  • 12.00-12.45

Radionice hrane i sangrije

Degustirajte hranu, upoznajte se sa receptima i načinom pripreme i kušajte sangriju.

Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Taller de elementos del flamenco & baile de sevillanas

U subotu 26.09.2015. godine u 11.00 sati održat će se radionica pod nazivom: “Elementi flamenca& sevillanas plesa”. Radionicu će voditi prof. María Lourdes Malagón León iz Seville. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Mate: el ritual argentino de la amistad

U petak 22.05.2015. godine u 17.00 sati održat će se radionica pod nazivom; “Mate: el ritual argentino de la amistad” koju će voditi profesorica Erica Mosic iz Argentine. Na radionici imat će te priliku saznati sve o običajima u Argentini i njihovoj tradiciji te kušati Mate, tradicionalno jelo iz Argentine. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Cervantes y la leyenda de Don Quijote

U petak 08.05.2015. godine u 17.00 sati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održat će se projekcija dokumentarnoga filma “Cervantes y la leyenda de Don Quijote” i dodjela nagrade pobjedniku natjecanja organiziranog povodom dana knjige. Pobjednik natjecanja osvojiti će tradicionalno knjigu i cvijet. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Mochila de viaje en catalán

U petak, 24.04.21015. godine u 17.00 sati održat će se radionica pod nazivom „Mochila de viaje en catalán“. Radionicu će voditi prof. Sergio Ramí­rez Moral iz Barcelone. Na radionici upoznat će te nove riječi španjolskog jezika (dijalekt Catalonije), saznati sve o tome što posjetiti u tom djelu španjolske i upoznati kulturu. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Baile de sevillanas

U petak, 17.04.2015. godine u 17.00 sati održat će se  radionica pod nazivom „ Baile de sevillanas“ koju će voditi profesorica Lourdes Malagón León iz Seville. Sevillanas je jedan od ritmova flamenka i karakteristični je ples za vrijeme festivala “Feria de Abril”. Na taj način se slavi dolazak proljeća, rekreira se i prezentira atmosfera praznika.  Upravo to, imat će te priliku upoznati i osjetiti na radionici uz poslužene tapase i piće

Radionica: Presentación sobre gastronomía peruana

U petak 27.03.2015. godine u 17.00 sati održat će se radionica pod nazivom „Presentación sobre gastronomí­a peruana“ koju će voditi Jeanette Gonzáles Urbina  iz Perua (Lima). Upoznajte najbolje od hrane i delicija koje dolaze iz Perua. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: En un lugar de Valencia

U ožujku ove godine za Vas smo pripremili gastronomski mjesec, pa tako će se povodom mjeseca gastronomije u petak 13.03.2015. godine u 17.00 sati održati radionica pod nazivom ” En un lugar de Valencia”. Na radionici imat će te priliku i probati španjolsku tortilju i saznati kako se priprema. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Instrumentos musicales del País Vasco

U petak 27.02.2015. godine u 17.00 sati održat će se radionica pod nazivom ;“Instrumentos musicales del Paí­s Vasco“, koju će voditi profesorica Ane Orbea Bereikua iz Španjolske Na radionici imat će te priliku upoznati pojedine instrumente, plesne korake i ritam. Veselimo se Vašem dolasku.

Radionica: Santa Marí­a de los Buenos Aires

U petak 23.01.2015. godine održat će se prva ovogodišnja radionica pod nazivom “Santa Marí­a de los Buenos Aires” koju će voditi prof. Alejandro Jijena Sánchez iz Argentine. Na radionici imat će te priliku upoznati grad Santa Marí­a de los Buenos Aires, koji slovi za europski grad u latinskoj Americi. Radionica će se kao i uvijek održati u našim prostorijama u Draškovićevoj 57 u 17.00 sati.   Veselimo se Vašem dolasku!

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On