Radionice održane u 2014. godini

Radionica: Baskijska zemlja, mitologija i kultura

U petak, 05.12.2014. godine u 17.00 sati održat će se radionica pod nazivom; „Baskijska zemlja, mitologija i kultura“. Radionicu će voditi profesorica Ane Orbere iz Španjolske. Na radionici upoznat će te tradicionalne običaje u Baskiji, mitove, priče i kulturu. Također, na radionici imat ćete priliku kušati Pintxos, karakteristični tapas iz Baskije.   Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: La Murga”: Fusión de míşsica y teatro en Uruguay

U petak 14.11.2014. godine u 17.00 sati, profesorica Daniela Schiaroli, iz Buenos Airesa, u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održat će radionicu pod nazivom;”La Murga”: Fusión de míşsica y teatro en Uruguay“ i upoznati Vas s analizom društvene kritike kroz umjetnički izričaj u Urugvaju. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Noche de los Muertos

U petak 31.10.2014. godine u 17.00 sati održati će se još jedna radionica povodom dana mrtvih. Sama radionica nosi naziv „Noche de los Muertos“. Radionicu će voditi profesorica Luz Marina Cruz iz Meksika.

Proslava Dana mrtvih u Meksiku je tradicija u kojoj se pretkolonijalni elementi kulta smrti stapaju s katoličkim vjerovanjima te slave smrt na mističan način. Na radionici moći ćete se upoznati sa Meksičkim običajima, vjerovanjima, kulturom i tradicijom koja se u mnogočemu razlikuje od ostatka svijeta. U sklopu radionice biti će održana i mala izložba u suradnji s profesoricom Ana Gabrielom Sandoval Ferrera i udrugom za promicanje meksičke kulture u Zagrebu Ameyali – Flor y Canto. Izložba će biti postavljena od 27.10-31.10.2014. godine te svi zainteresirani moći će je vidjeti u vremenu od 15.00-18.00 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Seminar: Exámenes DELE

U petak 10. listopada 2014. godine održati će se seminar pod nazivom “Exámenes DELE” koji će voditi ravnateljica Instituta Cervantes gđa. Consuelo Elí­as. Na seminaru ćete moći saznati sve vezano za D.E.L.E. ispite, kako se prijaviti na D.E.L.E. ispit, polaganje ispita, važnost jedine međunarodno priznate D.E.L.E. diplome, cijene ispita, itd.. Sudjelovati na seminaru mogu svi zainteresirani. Seminar će započeti u petak u 17.00 sati

Radionica: Flamenco y fusión

U petak 23.05.2014. godine u 17.00 sati održati će se radionica pod nazivom; „Flamenco y fusión“. Na radionici moći ćete saznati sve o Flamenku, različitim tipovima muzike koja prati ovaj ples od 70 godina prošlog stoljeća pa do danas. Radionicu će voditi prof. Lourdes Malagón León.

Radionica: Barcelona, guí­a de supervivencia

U petak 09.05.2014. godine u 17.00 sati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održati će se radionica pod nazivom; „Barcelona, guí­a de supervivencia.“ Na radionici moći ćete saznati što posjetiti u Barceloni i kako najbolje uživati u tom gradu. Sve informacije pružiti će Vam profesor Sergio Ramí­rez Morales koji je dugo godina živio u Barceloni i koji će vas provesti kroz taj španjolski grad sa stajališta stanovnika Barcelone.   Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: La escritura creativa en la enseñanza de español como lengua extranjera

U petak 11.04.2014. godine u 17.00 sati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik,  održati će se radionica pod nazivom; “La escritura creativa en la enseñanza de español como lengua extranjera” koju će voditi profesor književnosti Antonio Doñas Beleña iz Valencije. Na radionici moći ćete se upoznati sa kreativnim pisanjem na španjolskom jeziku kao stranom jeziku.

Radionica: El Realismo Mágico y Gabriel Garcí¬a Márquez

U petak 28.3.2014. godine održati će se radionica pod nazivom “El Realismo Mágico y Gabriel Garcí­a Márquez”,  Radionica će se održati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik u 17.00 sati. Radionicu će voditi profesor Antonio Huertas iz Valencije.   Veselimo se vašem dolasku!

Radionica: Puerto Rico, la perla del Caribe

U petak 14.3.2014. godine, održati će se radionica pod nazivom “Puerto Rico, la perla del Caribe ” i voditi će ju profesorica Maritere Berbena Alonso. Na radionici moći ćete se upoznati sa kulturom, povijesti, običajima Puerto Rica. Radionica će se održati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik u 17.00 sati. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Bachata

U petak 28.02.2014. godine u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik, održati će se radionica pod nazivom “Bachata” koju će voditi instruktorica plesa gospođa Ivana Bertović. Radionica će početi u 17.30 sati. Ova radionica biti će održana iznimno na hrvatskom jeziku, jer je njezin cilj predstaviti navedenu vrstu plesa. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Sevillanas

U petak 14.02.2014. godine, u 17.00 sati, održati će se radionica na kojoj ćete se moći upoznati sa prekrasnim, tradicionalnim španjolskim plesom Sevillanas. Radionicu će voditi profesorica Lourdes Malagón León iz Seville. Radionica će se održati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik u Draškovićevoj 57. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Peru

U petak 31.01.2014. godine održati će se radionica pod nazivom „Peru“ koju će voditi profesorica Ana Marí­a Valencia Spoljaric iz Lime. Na radionici ćete se moći upoznati sa Peruom kao državom, njihovim glavnim gradom, poviješću, umjetnošću i kulturom. Radionica će se kao i uvijek održati u 18.00 sati! Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Autodefensas comunitarias en la guerra contra el crimen organizado en México

U petak 17.01.2014.godine u Institutu za španjolsku kulturu i jezik u 17.00 sati održati će se radionica pod nazivom: “Autodefensas comunitarias en la guerra contra el crimen organizado en México”. Radionicu će voditi profesorica Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika. Na radionici profesorica Ana Gabriela upoznati će Vas sa malim autohtonim selom Michoacán koji se 2011.godine počeo samostalno boriti sa kriminalom, odbacujući pri tome sve dosadašnje zakone i uređenje i postao primjer drugima pri uređenju vlastite samouprave.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On