Radionice održane u 2013. godini.

Radionica: Chile

U Institutu za španjolsku kulturu i jezik u petak 13.12.2013 godine u 17.00 sati održati će se radionica pod nazivom “Chile”. Radionicu će voditi gospođa Ester Montalvo, koja trenutačno obnaša dužnost konzula Republike Čile u Zagrebu. Na radionici moći ćete saznati sve o toj državi smještenoj u Južnoj Americi, njezinu povijest, kulturu, običaje i znamenitosti.

Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Argentina i Buenos Aires

Institut za španjolsku kulturu i jezik poziva Vas na još jednu radionicu od nazivom „ Argenitna i Buenos Aires“ koja će se održati 29.11.2013. godine u 17.00 sati u prostorijama Instituta, Draškovićeva 57, Zagreb.

Radionicu će voditi profesor Patricio Petrić iz Buneos Airesa. Na radionici ćete moći saznati kako i zašto putovati u Argentinu, koji su običaji u tom djelu svijeta, kulturne građevine, povijest, itd.. Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Madrid: consejos para disfrutar de la ciudad al máximo

U petak 15.11.2013. godine u 17.00 sati održati će se radionica pod nazivom „Madrid: consejos para disfrutar de la ciudad al máximo“ koju će voditi naša posebna gošća profesorica Esther Dí­az Arranz iz Madrida.

Na radionici moći ćete saznati kako i zašto posjetiti Madrid, zašto ga nazivaju kraljevskim gradom, koje su njegove ljepote, kako se zabaviti tamo, gdje navečer izaći, na koje izlete svakako trebate otići i kako najlakše, najjeftinije doputovati tamo.

Veselimo se Vašem dolasku!

Radionica: Tradiciones mexicanas del dí­a de los muertos

U četvrtak 31.10.2013 u 17.00 sati održati će se još jedna radionica povodom „Dana mrtvih“ veličanstvenog praznika u Meksiku. Radionica nosi naziv: „Tradiciones mexicanas del dí­a de los muertos.“ i voditi će ju profesorica Ana Gabriela Sandoval Ferrera iz Meksika. Na radionici moći ćete saznati na koji način se slavi „Dan mrtvih“ u Meksiku, povijesni i tradicijski značaj samog praznika  te evolucija samog praznika od davnina do danas. Radionica će se održati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik, Draškovićeva 57.

Radionica: Salsa

Dragi studenti,

Radionica Salse održat će se samo za vas u Day Caffeu,  Savska cesta 144 a, 07.06.2013 godine  nakon organizirane večere za vas. Radionicu će voditi instruktorica salse Ivana Bertović. Nadamo se da ćete svi vi uživati učeći osnovne korake salsa plesa i da će te se dobro zabaviti. Veselimo se vašem dolasku!

Radionica: Picasso

U petak, 17.05.2013 godine održati će se radionica o jednom od najvećih umjetnika apstraktne umjetnosti i pokretaču kubizma Pablu Picassu. Radionica će započeti u 17.00 sati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik u Draškovićevoj 57. Radionicu će voditi prof. Lourdes Malagón León.

Veslimo se vašem dolasku!

Radionica: Camino de Santiago

U petak 26.04.2013 godine u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održati će se radionica pod nazivom ” Camino de Santiago”. Radionicu će voditi profesor Gabriel Ruiz Alfredo kojeg smo već imali priliku upoznati na radionicama u Institutu. Radionica će započeti u 17.00 sati.

Veselimo se vašem dolasku!

Radionica: Misterios Latinoamericanos

U petak 12.04.2013 godine u Institutu za španjolsku kulturu i jezik (Draškovićeva 57, Zagreb) održati će se radionica pod nazivom; “Misterios Latinoamericanos”.  Radionicu će voditi profesorica Cristina Alejandra Poblete. Na radionici moći ćete saznati sve o tajanstvenom svijetu Brazila, Peru-a i Čilea. Upoznajte njihove legende, priče koje se prenose sa koljena na koljeno, vjerovanja i mitove.

Radionica će početi u 17.00 sati.

Radionica: Asturias y la España verde

U petak 22.03.2013 godine, u 17.00 sati,  u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik održati će se radionica pod nazivom: „Asturias y la España verde“, na kojoj ćete se moći upoznati sa Asturiom, kao djelom Camino de Santiaga u Galiciji. Radionicu će voditi Gabriel Ruiz Alfredo iz Španjolske.

Radionica: Andalucí­a: Lugares declarados patrimonio de la Humanidad por la Unesco

U petak 08.03.2013 godine u 17.00 sati održati će se radionica pod nazivom: „Andalucí­a: Lugares declarados patrimonio de la Humanidad por la Unesco”. Radionicu će voditi profesorica María Lourdes Malagón León iz Seville.

Na radionici moći ćete virtualnim putem proputovati Andaluziju, posjetiti te upoznati jedanaest Unseco zaštićenih spomenika kulture, kao što su džamija povijesnom središtu Cordobe, Alhambra, Generalife i Albaicin  u Granadi, Nacionalni park Doñana, Úbeda i Baeza u Jaénu,  katedrala, palača Alcazar i Arhiv Indije u Sevilli.

Veselimo se vašem dolasku!

Radionica: Rapa Nui; mjesto mira i moći.

U petak 01.02.2013 godine održati će se nova radionica pod nazivom: „Rapa Nui; mjesto mira i moći.“ Radionicu će voditi profesorica Cristina Alejandra Poblete. Na radionici moći ćete se upoznati sa povijesti, jezikom i kulturom Usrkšnih otoka, njihovim glavnim gradom, običajima i općim informacijama. Radionica će početi u 17.00 sati.

Veselimo se vašem dolasku!

Radionica: Venezuela, tierra de contrastes

 U petak 18.01.2013 godine u 17.00 sati održati će se u prostorijama Instituta za Španjolsku kulturu i jezik radionica pod nazivom: „Venezuela, tierra de contrastes.” Radionicu će voditi Nadytza Maslov, porijeklom iz Čilea, koja je u Venezueli provela mladost.

Veselimo se vašem dolasku.

 

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On