Radionice održane u 2012. godini!

Radionica: Visita virtual a Canarias

U petak 14.12.2012 godine održati će se radionica pod nazivom: “Visita virtual a Canarias”.

Radionicu će voditi Yolanda Sánchez Saedt. Radionica će se održati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik, Draškovićeva 57 u 17 sati.

Dođite i pogledajte kako Kanarski otoci izgledaju na slikama, putem videa, kakva je kultura, običaji i tradicija.

Veselimo se vašem dolasku!

Radionica: Upoznajte Valenciju

 U petak 30.11.2012 godine u 17.00 sati održati će se nova radionica pod nazivom: „ Upoznajte Valenciju“

Radionicu će voditi Laura Buchón, iz Valencie. Ona će vas upoznati sa  gradom Valencia i iskustvima studenata (preko Erasmus programa) u Zagrebu.

Radionica će se održati u Institutu za Španjolsku kulturu i jezik, Draškovićeva 57, Zagreb.

Radionica: Los tesoros literarios de Republica Dominicana; poemas para todos

U petak 16.11.2012. godine u 17.00 sati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održati će se radionica pod nazivom: ” Los tesoros literarios de Republica Dominicana: poemas para todos”.

Radionicu će voditi profesorica Cristina Alejandra Poblete. Na radionici predstaviti će vam književnu povijest Dominikanske republike koja obiluje zanimljivostima te će vas upoznati sa njihovim velikim pjesnikom Leopodom Minayom. Moći ćete saznati koliki je njegov utjecaj na književnost na tim prostorima, kao i vidjeti neka od njegovih najvećih ostvarenja.

Veselimo se vašem dolasku!

Radionica: Día de los muertos

„Dan mrtvih“ u Meksiku tradicija je koja slavi smrt na mističan način. Proslava Dana mrtvih u Meksiku tradicija je u kojoj se pretkolonijalni elementi kulta smrti stapaju s katoličkim vjerovanjima koja su u Meksiko donijeli španjolski osvajači. Udruga za promicanje španjolske kulture i jezika u Hrvatskoj „Instituto Español“ postaviti će u suradnji s profesoricom Ana Gabrielom Sandoval Ferrera i udrugom za promicanje meksičke kulture u Zagrebu Ameyali – Flor y Canto  izložbu „Día de los muertos“ u Institut za španjolsku kulturu i jezik, Draškovićeva 57, Zagreb.

Izložba će biti postavljena u ponedjeljak 29.10.2012 godine i biti će otvorena za sve posjetitelje od 16.00-19.00 sati od ponedjeljka do subote 03.11.2012 godine. U subotu 03.11.2012 godine izložbu će svi moći pogledati u vremenu od 9-13.30 sati.

U petak 02.11.2012 godine u 17.00 sati profesorica Ana Gabriela Sandoval Ferrera održati će prezentaciju u Instututu za španjolsku kulturu i jezik, u Draškovićevoj 57 pod istoimenim nazivom izložbe „Dia de los muertos“ na kojoj će svi zainteresirani moći se upoznati sa tim meksičim blagdanom koji obiljuje sa mistikom.

Ova izložba biti će postavljana po drugi puta u Hrvatskoj. Godinu ranije izložbu je predstavio Muzej prekinutih veza u Zagrebu.

Ulaz na izložbu je besplatan za sve zainteresirane.

Pogledajte prilog o prošlogodišnjoj izložbi: http://djh.hrt.hr/component/content/article/4021

Slike sa prošlogodišnje izložbe: http://www.ameyali.org/galerija.php?galerija=2&id=3&subid=4&lang=hr

Radionica: Susreti dva svijeta: legende o urođenicima

U petak 12.listopada 2012 godine u 17.00 sati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održati će se radionica pod nazivom: „Susreti dva svijeta: legende o urođenicima”

Radionicu će voditi profesorica Cristina Alejandra Poblete iz Čilea.

Na radionici moći ćete upoznati se sa Čileanskom kulturom i legendama o prvim stanovnicima te prekrasne zemlje.

Radionica: Flamenco

U petak 28.09.2012 godine u 17.30 sati  održati će se radionica pod nazivom: Osnove flamenco plesa u Institutu za španjolsku kulturu i jezik.

Svi sudionici ove besplatne radionice moći će se upoznati sa osnovnim elementima flamenko plesa.

Radionicu će voditi profesorica  Lourdes Malagón León.

Svi koji taj dan dođu na upis tečaja španjolskog jezika ostvaruju popust od 10%.

Upisi se održavaju od 11-18 sati.

Radionica: Upoznajte Peru

U srijedu 23.svibanja u 19.15 sati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik održati će se posljednja ove školske godine radionica pod nazivom; “Zanimljivosti Peru-a!”

Radionicu će voditi profesorica Ana Maria Valencia iz Lime.

Na radionici moći ćete saznati sve zanimljivosti o Peru, povijesti Inka, zemljopisnim karakteristikama, kulturi i hrani.

Radionica: Cubana

U petak 11.svibnja 2012 godine u 17.15 sati održati će se radionica pod nazivom: “Upoznajte Kubu”

Radionicu će voditi profesorica Maria Lourdes Malagon Leon, koja je živjela na Kubi. Na radionici moći ćete se upoznati sa svim zanimljivostima te prekrasne zemlje, kulturom, gastronomijom i povijesti.

Radionica će se održati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik, Draškovićeva 57/1.

Radionica: Sevilla y sus fiestas de primavera

U petak 04.svibnja 2012 godine održati će se radionica pod nazivom “Sevilla y sus fiestas de primavera” u 17.15.sati.

Radionicu će voditi profesorica Lourdes Malagón León i na radionici ćete se moći upoznati sa svim tradicionalnim slavljima u Sevilli i cijeloj španjolskoj, koja se održavaju u proljeće. Moći ćete saznati  sve običaje, načine okupljanja, razloge slavlja i pregršt zanimljivosti.

Radionica će se održati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik u Draškovićevoj 57.

Radionica: Upoznajte Argentinu

U srijedu 11. travnja 2012 godine u 19.00 sati održati će se radionica pod nazivom “Upoznajte Argentinu!”

Radionicu će voditi profesorica Ana Rosalia Petrić iz Buenos Aires-a. Na radionici ćete se moći upoznati sa svim ljepotama Argentine, Argentinskom tradicijom, običajima, kulturom, muzikom, hranom i povijesti. Imati ćete priliku saznati više o toj prekrasnoj zemlji koja graniči sa Paragvajem, Bolivijom, Brazilom i Čileom, te posjeduje mnoštvo bogatstava, što govori i sam naziv; Argetum- srebro.

Radionica će se održati u prostorijama Instituta u Draškovićevoj 57.

Veselimo se vašem dolasku!

Seminar: Sličnosti Čileanske i Hrvatske kulture

Dragi studenti, u srijedu 21.03.2012 godine u 19:00 sati održat će se seminar o različitostima i sličnostima čileanske i hrvatske kulture.

Svi znamo da je Čile država u Južnoj Americi, smještena na jugu kontinenta uzduž pacifičke obale. Sami Čileanci svoju državu nazivaju paí­s de poetas – zemlja pjesnika. U Čileu danas živi oko 380,000 hrvata koji su sada već asimilirani sa čileanskom kulturom i običajima.

Na seminaru ćete saznati osnovne razlike i sličnosti čileanske i hrvatske kulture – od odlaska u trgovinu, kupnje, noćnih izlazaka, druženja, običaja i hrane.

Također, imat ćete se priliku upoznati sa svime onime što nikako ne smijete napraviti kada posjetite tu zemlju, dok vam hrvatska kultura nalaže da je to nešto normalno.

Seminar će voditi profesorica Tammy Marie Biazevic Aguilar iz Santiaga.

Seminar D.E.L.E.

U ponedjeljak 16.travnja 2012 godine u 18.45 sati održati će se seminar o pripremi i samom ispitu D.E.L.E. Seminar će voditi gđa. Consuelo Elias, ravnateljica Instituta Cervates u Zagrebu. Kroz seminar moći ćete se upoznati sa samim značenjem D.E.L.E. diplome iz španjolskog jezika, načinom pripreme, materijalima, sadržajem ispita, rokovima, prijavama, itd. Seminar će se održati u prostorijama Instituta za španjolsku kulturu i jezik u Draškovićevoj 57.

Radionica Andina

U petak 02.03.2012 godine održati će se radionica glazbe južnoameričkih plemena Inca.

Radionicu će voditi profesorica Cristina Alejandra Poblete Bogdanić iz Čilea. Na radionici moći ćete naučiti sve o povijesti glazbe u zemljama kao što su Bolivija, Peru, Čile i Argentini. Vidjeti ćete tipične instrumente, plesove i  video projekcije. Radionica će se održati u 18.30 sati. Veselimo se vašem dolasku.

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On