Prvi regionalni Flamenco Festival

Imamo čast predstaviti prvi projekt Festivala flamenko pod nazivom “Verde, que te quiero verde”. To je najvažniji događaj za promociju flamenka u Hrvatskoj. Festival će se održati u Zagrebu od 19. do 21. srpnja 2012.

Ova godina je posebna jer se obilježava 75 godina od dana smrti velikog španjolskog pjesnika Federica Garcia Lorca, koji je veći dio svog stvaranja posvetio baš flamenku. Na Festivalu ćemo imati priliku iskazati zahvalnost njegovom radu te će prvi festival flamenka u regiji bit nazvan po njegovoj slavnoj pjesmi.

Prije godinu dana, stvorena je web stranica – Flamenko.hr kako bi se pobudio interes za flamenko kulturu u našoj zemlji. Stranica je razvijena kako bi zainteresiranim stranama pomogla pronaći osnovne informacije o flamenku (povijest, klubovi, umjetnici) na hrvatskom jeziku. Ujedno je postala mreža flamanskih obožavatelja ne samo u Hrvatskoj nego u svim zemljama regije. Flamenko.hr jedan je od naših partnera i veseli nas što imamo priliku surađivati sa njima.

S ciljem širenja umjetnosti flamenka u onim zemljama gdje tek počinju razvijati, odlučili su se za organiziranje festivala, u kojem ovi umjetnici imaju priliku prezentirati svoj rad, upoznati jedni druge i podijeliti svoja iskustva.

Ovdje možete pronaći program festivala…

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On