#Ostanidoma #Institutodeespañol

Dragi članovi,

Hvala Vam na vjernosti i što podržavate našu inicijativu #ostanidoma #institutodeespañol

Kako bi vam olakšali period kod kuće mi smo se pobrinuli za dodatne aktivnosti. ?

Nagradna igra na Facebooku 23.3.2020.

Za vrijeme karantene možete nam slati fotografije o svojem kontaktu sa španjolskim jezikom. Mi ćemo sve slike objaviti na FB 15.04.2020. i osoba čija fotografija dobije najviše lajkova na FB do 30.04.2020.godine neće morati platiti jedan mjesec tečaja.

Rezultate pratite -ovdje-

Sretno svima!

Dodatna nastava kada sve ovo završi 27.03.2020.

Sa obzirom na okolnosti koje nas okružuju i produženje odluke o zatvaranju svih obrazovnih institucija , duže od prvotno planiranih dva tjedna, mi smo odlučiti ponuditi svim našim polaznicima dodatnih dva tjedna nastave u živo, po završetku ove situacije u obliku ponavljanja stupnja prije završnih pismenih ispita te dodatni tjedan za pismene ispite.

Gafovi na hrvatskom jeziku vaših profesora 30.03.2020.

Pogledajte kako je prof. Sergio mislio da izraz: boli me k… znači svejedno, pa je to upotrebljavao u dućanu, restoranu i na ostalim javnim mjestima, sve dok nije saznao pravo značenje, ili kako je profesorica Lourdes naručivala sladoled sa proljevom (preljevom) godinama i nije joj bilo jasno zašto svi umiru od smijeha.

¿Quién es quién? 06.04.2020.

Ukoliko možete prepoznati i ostale profesore, odlično! Vaši profesori će vas na početku nastave pitati tko je tko!

Besplatna online radionica Secretos de Sevilla 10.04.2020.

Secretos de Sevilla https://1drv.ms/v/s!Ap3fi1TLhME-gcAkAhk-dV2P6CiPLQ?e=gORHCi

Recepti za isprobavanje 12.04.2020.

Nagradna igra: prijavljene slike 15.04.2020.

Sretno svima!

Ideje za vježbanje španjolskog preko mobitela 20.04.2020.

Snimili smo vam nekoliko videa kako vježbati španjolski kod kuće, koja aplikacije koristiti i itd.

Besplatne konzultacije 27.04.2020

Kako bismo olakšali vam, organizirat ćemo besplatne konzultacije, za studente koji zbog različitih razloga nisu imali mogućnost redovito pratiti i sudjelovati na nastavi. Cilj je da ti studenti dobiju dodatne personalizirane zadatke te da tijekom konzultacija imaju priliku riješiti nedoumice koje imaju te postave pitanja koja imaju, sve do održavanja usmenih ispita. To radimo kako bi sa jedne strane pomogli studentima koji trebaju još malo podići svoje znanje, a sa druge strane kako bi izbjegli postavljanje pitanja tijekom online nastave, koji su pripadaju prvom semestru i na koja većina polaznika unutar grupe zna odgovor i nema problema sa tom vrstom gradiva.

Vaši profesori već su poslali obavijesti svakom studentu koji treba ovu dodatnu pomoć.

Café en español 27.04.2020.

Studenti koji ne trebaju konzultacije i ponavljanje, mogu se pridružiti profesorici Lourdes na Café en español kako bi napravili malu konverzaciju uz kavicu.

Tu možete postavljati neformalna pitanja vezano za gramatiku ili riječi, posebno ona koja nemate priliku pitati na nastavi (npr. gledali ste neku seriju ili čitali knjigu i primijetili ste nešto te vas zanima zašto se to tako kaže i zašto se bar rabi takav oblik, glagolsko vrijeme, itd..).

Dodatni materijali za rad kod kuće za djecu od 3-8 godina!

https://1drv.ms/u/s!Ap3fi1TLhME-gcAwNPtgLbwKuQ0Awg?e=qJBtnm

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On