Konverzacijski tečajevi

zastava

Konverzacijski tečaj  idealan je za studente koji ne mogu posvetiti puno vremena učenju i razvijanju španjolskog jezika.

Tečaj se održava jedanput tjedno po dva školska sata u malim grupama od 6-10 učenika.


Vrste konverzacijskih tečajeva:


Konverzacija – preintermedio

Trajanje tečaja: 60 školskih sati (dva semestra).   

Konverzacijski tečaj preintermedio namijenjen je polaznicima koji govore i dobro razumiju španjolski jezik te posjeduju razinu znanja A2 stupnja, no žele unaprijediti svoje govorne vještine i kroz komunikaciju naučiti pravilo primjenjivati gramatičke strukture navedenog stupnja.

Na nastavi se obrađuju aktualne teme i vježba se konverzacija putem rasprava, debata, prezentacija, pismenih eseja  i ostalih metoda koje omogućuju svakom studentu maksimalno sudjelovanje na nastavi i proširivanje vokabulara uz vodstvo profesora koji potiče spontanu konverzaciju na temu koju odabiru polaznici. Na taj način rječnik i fraze obuhvaćaju individualne interese polaznika.

Polaznike se uči kako komunicirati na jednostavan i rutinski način te direktno izmjenjivati informacije o poznatim temama.


Konverzacija – preavanzado 

Trajanje tečaja: 60 školskih sati (dva semestra).

Konverzacijski tečaj preavanzado namijenjen je polaznicima koji vrlo dobro govore i razumiju španjolski jezik, ali ponekad imaju problema s upotrebom nesvakodnevnog rječnika u nepoznatim situacijama te posjeduju razinu znanja B1/B2 stupanj.

Takvi polaznici mogu s lakoćom voditi razgovor, pisati i razumjeti jednostavno pisane tekstove, ali ne mogu pratiti niti razumjeti zahtjevniju konverzaciju.

Na nastavi se obrađuju aktualne teme i vježba se konverzacija putem rasprava, debata, prezentacija, pismenih eseja, čitanja i istraživanja informacija, kako bi svaki polaznik usvojio i razvio poseban fond riječi, izjava i rečenica te mogao pisati (zahtjevnije) tekstove i razumjeti iste, uključujući  službene, specijalizirane i profesionalne dokumente.


Konverzacija – avanzado 

Trajanje tečaja: 60 školskih sati (dva semestra).

Konverzacijski tečaj avanzado namijenjen je polaznicima koji govore i razumiju španjolski jezik sukladno C1 stupnju, ali imaju problema s upotrebom nesvakodnevnog rječnika u nepoznatim situacijama. Takvi polaznici mogu s lakoćom voditi razgovor, pisati i razumjeti pisane tekstove, ali ne mogu pratiti niti razumjeti zahtjevnu konverzaciju.

Na nastavi se obrađuju aktualne teme i vježba se konverzacija putem rasprava, debata, prezentacija, pismenih eseja, potiče se izražavanje vlastitog mišljenja, osjećaja i slično.

Koriste se metode koje omogućuju svakom studentu maksimalno sudjelovanje na nastavi i proširivanje vokabulara uz vodstvo profesora koji potiče spontanu konverzaciju na temu koju odabiru polaznici. Na taj način rječnik i fraze obuhvaćaju individualne interese polaznika.

 

.

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On