Festival Ganz

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na predstave The Perfect Alibi i The Case of the Spectator te na participativnu radionicu Let’s Share References u sklopu  4. Ganz novog festivala u organizaciji Kulturne promjene Studentskog centra u Zagrebu.

Kazališna predstava The Case of the Spectator (El Caso del Espectador) će biti predstavljena zagrebačkoj publici  17. rujna 2014. U 21:30h u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Opremljena televizorom i videokamerom, Jerez se pojavljuje kao femme fatale iz naslonjača koja (prividno) razotkriva tajanstvena ubojstva niza zanosnih plavuša.

The Perfect Alibi moći ćete pogledati 19. Rujna 2014. u 22:00h u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. To je predstava koja vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.  Struktura je veoma jednostavna: ekran, publika i iza publike – projektor –  netko piše dok vi gledate.

Maria će voditi radionicu Let’s share references / Podijelimo izvore inspiracije  u kojoj će umjetnici jedni s drugima i s javnosti podijeliti umjetničko-istraživački proces svoga rada (izvore inspiracije). Javnost je pozvana na sudjelovanje u istraživačkom procesu putem komentara, prijedloga, kritike i kolektivnog brainstorminga. Dio radionice koji je otvoren za javnost odvijat će se od 13 do 15.9. u Polukružnoj dvorani Teatra&TD, od 20:00 do 22:30h.

Maria Jerez je španjolska  kazališna umjetnica  iz Madrida, koja trenutno radi diljem Europe. Počela je razvijati svoj individualni stil unutar projekta „Mugatxoan“, a odonda samostalno razvija predstave El Caso del Espectador, This Side Up, The Perfect Alibi, te film The Movie. Surađivala je s poznatim umjetnicima: Cristinom Blanco, Juanom Domí­nguezom, Jeromeom Belom i dr.

Pokrenut 2011. Ganz novi festival se okreće  mlađoj populaciji, predstavlja mlade kazališne, plesne, glazbene i novo medijske autore te pokušava otkriti ganz nova imena i trendove u izvedbenim umjetnostima. Međunarodna je platforma za prezentaciju mladih autora te mjesto istraživanja suvremenih tendencija i nekonvencionalnog pristupa izvedbenim umjetnostima.

Sav program festivala je *besplatan!* Ukoliko ste u mogućnosti prisustvovati izvedbama, molimo vas da nam svoj dolazak potvrdite na: e-ma ili: marta.kolega2008@gmail.com ili na broj telefona: *091 73 99 238

Program možete vidjeti -ovdje-

Dodatne informacije saznajte -ovdje-

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On