Školska nagrada “Mir i suradnja 2013.”

“Umjetnost, univerzalni jezik – Kreativnost za mir”

Kategorije:

1. Besplatno crtanje (do 6 godina).

Umjetnost se općenito shvaća kao bilo kakva aktivnost ili proizvod napravljen od strane ljudi za estetske svrhe. Podijelite s drugom djecom što je vaš pogled na svijet.

2. Crtanje s pisanom porukom (7-12 godina).

Umjetnost je dio kulture. Kultura, ili kulturna baština je definirana kao skupina zajedničkih stavova, vrijednosti, ciljeva i prakse koje obilježava instituciju, organizaciju ili skupinu u prostoru i vremenu. Koje elemente koje doživljavamo kao vrhunac o vašoj kulturi? Nacrtajte to , a ako želite, možete koristiti svoj jezik i napisati najvažnije ideje za vas.

3. Mural ili grupni rad (12 do 15 godina).

Kroz izražavanje umjetnosti može se znati što su vrijednosti i tradicija drugih kultura, osim vaše vlastite. Znanje je prvi korak ili temelj razumijevanja kulturne raznolikosti. Predlažemo da, kao grupa, napravite mural koji će vam dati ideje o tome kako živjeti čak i koje su vaše vrijednosti ili tradicije.

4. Besplatna Umjetnost (16 do 18 godina).

Mi ne možemo govoriti o umjetnosti bez spominjanja umjetnika, umjetnik je pojedinac koji je razvio svoju kreativnost i sposobnost komuniciranja kroz buđenje osjećaja koji izazivaju divljenje. U tom smislu, umjetnik ne razumije jezik, rasu ili religiju i nastoji probuditi univerzalne osjećaje. Ĺ˝elimo vam da to učinite pokažete svijetu osjećaje i potrebu da upoznate jedni druge bolje, izbjegavajući negativne stereotipe ili predrasude koje otežavaju miran suživot. Kako? Slika vrijedi tisuću riječi. To može biti fotografija, kolaž, sastav, fotografija skulpture …

5. Škola likovnih umjetnosti.

Sad ste umjetnici! Koristeći svoj vlastiti stil, svoju originalnost, pozivamo vas da stvorite jedinstveno djelo jedinstvenog jezika. Pobjednički rad će se koristiti kao plakat za međunarodne izložbe u organizaciji naše Zaklade.

6. Nastavnici također imaju zadaću.

Nastavnicima povjeravamo zadaću organiziranja festivala obilježavanja 21. svibnja, po završetku Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj pod Rezolucijom A/RES/57/249. Pošaljite nam slike velike stranke.

7. Expo Kulturna raznolikost za dijalog.

Mi smo stvorili Facebook grupu koja ima za cilj promicati unutrašnji kulturalni dijalog kroz univerzalni jezik umjetnosti. Pridružite se ovoj grupi i podijeliti svoj rad (crtež, fotografiju, vizualne instalacije, skulpture, itd..). Ĺ˝elimo da svi misle da bolji svijet može probuditi njihovu kreativnost.

8. Multimedija.

Ujedinjeni narodi imaju radio stanicu koja se čuje u cijelom svijetu. Za umjetnost Ujedinjeni narodi i kulture imaju posebnu ulogu. Sve što od vas tražimo je da snimite i uploadate na youtube video koji ne prelazi pet minuta u kojem pripovijedajte i naglašavate kulture u kojoj živite i kojoj pripadate.

Jezici:

Prijave se moraju dostaviti na bilo kojem od šest službenih jezika UN-a (arapski, kineski, španjolski, francuski, ruski i španjolski).

Vrijeme dostave:

Prijave se moraju podnijeti prije 5. srpnja 2013. u sjedištu centra “Mir i suradnja” u Madridu poštom ili e-mailom.

Mir i suradnja Zaklada

C / Meléndez Valdés, broj 68, 4 lijevo.

28015 Madrid (Španjolska)

Tel: (34) 91 549 61 56

Telefaks: (34) 91 543 52 82

E-mail:  pazycooperacion@hotmail.com

www.peaceandcooperation.org

U radu mora biti jasno napisano; ime i prezime, datum rođenja, adresa, adresa škole, broj telefona i / ili e-mail.

Međunarodni žiri:

Popis dobitnika bit će objavljena na internetskoj stranici mir i suradnju: www.peaceandcooperation.org

Nagrade:

€˘ 6 stupnjeva u svakoj kategoriji.

€˘ 8 nagrade 300 ‚¬.

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On