Što je D.E.L.E.?

D.E.L.E je jedini službeni certifikat međunarodnog karaktera priznat od strane španjolskog Ministarstva obrazovanja. Priznat je u cijelom svijetu, a posebno ga cijene i priznaju privatne tvrtke, gospodarske komore i obrazovni sustavi, kako javni tako i privatni. Diplome španjolskog D.E.L.E. su službene kvalifikacije koje određuju stupanj kompetencije i vladanja španjolskim jezikom,

U Republici Hrvatskoj Instituto Cervantes jedina je institucija koja ima ovlasti provođenja ispita za dobivanje D.E.L.E diplome i koja izdaje D.E.L.E diplome.

S ciljem povećanja broja međunarodno priznatih diploma španjolskog jezika, Instituto Cervantes organizira razne aktivnosti i surađuje s mješovitim povjerenstvima za znanstvenu, tehničku, kulturnu i obrazovnu djelatnost.

Sastanci takve vrste održavaju se svake dvije ili tri godine, ovisno o potrebama odobrenih programa. Sastanci se održavaju naizmjence u svakoj od zemlji potpisnica i predstavljaju bilateralnu suradnju. D.E.L.E. diploma jedan je od instrumenata koji svakom učeniku olakšavaju lakšu promociju na tržištu rada te omogućuju lakši pristup i veće mogućnosti u obrazovnim institucijama diljem svijeta.

Dostupni su ispiti na šest stupnjeva koje uspostavlja Zajednički europski referenti okvir za jezike (ZEROJ), primijenjen i izgrađen posebno za španjolski jezik, u dokumentu Kulturalnoga plana Instituta Cervantes, Također, ispiti su sastavljeni tako da slijede odrednice priručnika kako bi se na taj način povezali ispiti za ZEROJ-em Vijeća Europe, koje jamči međunarodno, standardno i objektivno mjerenje stupnja koji se treba postići pri vrednovanju jezika.

Sve dodatne informacije (o D.E.L.E ispitima, materijalima, primjerima ispita itd.) možete pronaći na web stranici: http://www.diplomas.cervantes.es

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On