Pripremni tečajevi za Filozofski fakultet

spain

Pripremni tečajevi za Filozofski fakultet namijenjeni su svim budućim studentima koji žele studirati španjolski jezik na Filozofskom fakultetu.

Tečaj je baziran na ponavljanju i pregledu sadržaja stupnja B1 te razvoju vještina i tehnika upotrebe sadržajne strukture u usmenom i pismenom djelu ispita.

Polaznici moraju imati razinu znanja B1 sukladno Europskom referentnom sustavu za jezike da bi pristupili pripremnom tečaju.

Svaki polaznik svoje znanje može besplatno testirati u Institutu za španjolsku kulturu i jezik. Testiranje znanja uvijek vrši službeni D.E.L.E. ispitivač.

Tečaj polaznike priprema za ispit kroz materijale (iznova pripremljene za svaku godinu) u kojima se obrađuje ortografija, naglašavanje riječi, funkcije jezika, gramatika, vokabular, razumijevanje pročitanog teksta i razvija se konverzacija kroz konstantu komunikaciju. Pružaju se konkretni primjeri i zadatci te se svakom polazniku prezentira sadržaj i forma prijemnog ispita kako bi unaprijed znao što ga očekuje.

Nastavni plan za pripremni tečaj organizira profesorica María Lourdes Malagón León koja je tri godine bila lektor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je upoznata s programima fakulteta.

Tečaj se sastoji od 16 školskih sati i održava se 1×2 školska sata tjedno.

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On