Online nastava

Grupna online nastava namijenjena je svim polaznicima koji žele učiti španjolski jezik iz udobnosti svog doma, ureda ili bilo kojeg drugog mjesta na svijetu gdje je dostupan Internet.

Termini su fiksni te se nastava održava po unaprijed određenom rasporedu. Nastava se održava u malim grupama od 6-10 polaznika.

Upiši se online!

Vrste online tečajeva: 

Mini intenzivni online tečaj A1 stupnja

Intenzivni online tečaj se sastoji od 15 školskih sati sa profesorom te 5 školskih sati online putem dodatnih materijala. Nastava se održava 2x tjedno po 60 minuta.

A1 je početnički stupanj španjolskog jezika gdje učenici prvi put dolaze u dodir sa španjolskim jezikom.Tijekom početničkog tečaja upoznat će te osnove španjolskog jezika i gramatičke strukture. Također, imat ćete priliku upoznati se sa našom metodologijom rada, osnovama španjolskog jezika i gramatičkim strukturama kroz brojne interaktivne vježbe te ćete nakon toga biti u mogućnosti odabrati želite li nastaviti učiti španjolski jezik.

Tečaj je baziran na konverzaciji koja se razvija kroz vježbe čitanja, slušanja, razumijevanja, te upotrebu interaktivnih materijala, kratkih prezentacija, pjesama te upoznavanja hispanske kulture.

Kome su namijenjeni?

 • Početni intenzivni tečaj idealan je za one koji planiraju putovati u zemlju u kojoj se govori španjolski i treba im „set za preživljavanje“ kako bi u potpunosti uživali u svom iskustvu.
 • Odlično je rješenje za one koji su u prošlosti učili španjolski i žele osvježiti svoje znanje na početničkoj razini.
 • Vrlo je praktičan za neodlučne tj. za one koji ne mogu odlučiti žele li se obvezati na cjelogodišnje učenje španjolskog jezika. Ovako ćete dobiti uvid u našu metodologijui naše profesore te ćete lakše donijeti odluku.

Po završetku intenzivnog tečaja svaki polaznik koji je bio prisutan minimalno 80% od ukupnog broja sati dobit će potvrdu o sudjelovanju na intenzivnom tečaju španjolskog jezika u trajanju od 20 školskih sati za početnike.

Koje Vam opcije nastavka učenja španjolskog jezika nudimo završetka intenzivnog tečaja?

 • Završite puni tečaj A1  s proširenim programom koji uključuje dodatne lekcije iz vokabulara i gramatike (prezent i dva prošla glagolska vremena), čime ćete dobiti čvrste temelje. Ovaj tečaj započinje svakog listopada i traje dva semestra.
 • Završite intenzivni tečaj A1 tečaj. Ovaj tečaj namijenjen je onima koji imaju prethodno znanje španjolskog ili drugih romanskih jezika.
 • Upišite izravno razinu A2. Ova opcija je moguća nakon polaganja usmenog i pismenog testiranja stupnja bez dodatnih troškova. Osmišljena je za one koji već imaju razinu A1 i trebaju samo osvježiti svoje znanje.

Intenzivni online tečaj A1 stupnja 

Intenzivni online tečaj se sastoji od 60 školskih sati.

Nastava se održava 2x tjedno po 90 minuta.

Početni intenzivni tečaj namijenjen je onim polaznicima koji su bili sudjelovali na mini intenzivnom tečaju španjolskog jezika. Također, tečaj mogu upisati i polaznici koji već posjeduju neko znanje španjolskog jezika ili govore druge romanske jezike (francuski, talijanski, portugalski, itd).Za upis na intenzivni A1 u trajanju potrebno je napraviti testiranje stupnja, koje je besplatno i sastoji se od kratkog usmenog i pismenog ispita.

Tijekom početničkog stupnja svaki učenik naučit će osnove španjolskog jezika i steći osnovne komunikacijske vještine: kako se predstaviti i upoznati se s nekim, kako naručiti hranu u restoranu, kako putovati i pitati za smjer, kako opisati svoj dom, ulicu, kvart, dan itd.

Nakon završenog stupnja A1 svaki će učenik biti spreman postavljati pitanja i odgovarati na pitanja o sebi, svom poslu, mjestu i zemlji u kojoj živi i boravi, o ljudima koje poznaje, obitelji i stvarima koje su prisutne u njihovom životu. Učenici će sastavljati jednostavne rečenice u sadašnjosti i sporazumijevati se u kontekstu svakodnevnih tema.

Koja je razlika između redovnog i intenzivnog tečaja?

Početni intenzivni tečaj ne sadrži dodatni dosje godišnjeg tečaja A1 (prezent + jedno prošlo glagolsko vrijeme). Ovaj tečaj počinje svake veljače, što studentu daje dovoljno vremena za pregled materijala dobivenih na početnom intenzivnom tečaju.

Redovni online tečajevi od A1-C2 stupnja

Online tečaj A1-C2 stupnja sastoji se od 120 školskih sati. Nastava se održava 2x tjedno po 90 minuta.

 • A1 stupanj

A1 je početnički stupanj španjolskog jezika u kojem učenici prvi put dolaze u dodir sa španjolskim jezikom. Nastava se od prvog sata održava na španjolskom jeziku uz profesore koji su ujedno i izvorni govornici. Na početku A1 stupnja polaznici pitanja postavljaju na hrvatskom jeziku, dok profesor odgovor i objašnjenje pruža na španjolskom jeziku koristeći pri tome različite metode za prepoznavanje značenja njegovih riječi i rečenica.

Tijekom početničkog stupnja svaki učenik naučit će osnove španjolskog jezika i steći osnovne komunikacijske vještine: kako se predstaviti i upoznati se s nekim, kako naručiti hranu u restoranu, kako putovati i pitati za smjer, kako opisati svoj dom, ulicu, kvart, dan itd.

Nakon završenog stupnja A1 svaki će učenik biti spreman postavljati pitanja i odgovarati na pitanja o sebi, svom poslu, mjestu i zemlji u kojoj živi i boravi, o ljudima koje poznaje, obitelji i stvarima koje su prisutne u njihovom životu. Učenici će sastavljati jednostavne rečenice u sadašnjosti i sporazumijevati se u kontekstu svakodnevnih tema.

 • A2 stupanj

Na drugom (A2) stupnju učenici uče kako se snaći u različitim situacijama u svakodnevnom životu, kao npr. u prometu, kupnji ili na putovanju. Uče kako dobiti jednostavne povratne informacije u svakodnevnoj komunikaciji.

Nastava se bazira na aktivnoj konverzaciji, uče se vještine razumljivog izražavanja, obraća se pažnja na naglasak, razmjenjuju se ideje i informacije na razini svakodnevnih tema. Uči se upotreba volim/ne volim, sviđa mi se/ne sviđa mi se. Uči se izražavanje i opisivanje prošlosti i budućnosti.

 • B1 stupanj

Na trećem (B1) stupnju učenici uče održavati komunikaciju i izražavati se u raznim situacijama. Uče kako izraziti svoje mišljenje te rješavati svakodnevne probleme. Uče kako napraviti rezervacije, kako voditi neobavezne razgovore, pregovarati o uvjetima kupnje, organizirati određene događaje itd.

Nakon završenog trećeg (B1) stupnja svaki učenik može se s lakoćom pismeno i usmeno izražavati na španjolskom, izlagati probleme, voditi složene razgovore, pregovarati, opisivati prošlost, davati upute itd.

Na B1 stupanj mogu ići samo oni polaznici koji su završili A2 stupanj u Institutu sa odličnim rezultatima te su savladali sva glagolska vremena i koriste jezik bez poteškoća.

Manje uspješni stali polaznici, obavezni su pristupiti, prije B1 stupnja, A2+ stupnju kako bi dodatno razvili konverzacijske vještine i savladali sva prošla vremena.

Također, B1 stupanj mogu pohađati polaznici koji su prije učili španjolski u nekoj drugoj školi, ali testiranjem znanja od strane našeg službenog D.E.L.E. ispitivača je utvrđeno da su spremni za B1 stupanj.

 • B2.1./B2.2. stupanj

Četvrti (B2) stupanj omogućit će svakom učeniku da stekne sposobnost učinkovitog razgovaranja, slaganja argumenata, održavanja debata, raspravljanja o hipotetskim situacijama i pregovaranja na kvalitetnoj razini.

Svaki učenik nakon završenog B2 stupnja može s lakoćom voditi razgovore zato što posjeduje svijest o jeziku i spreman je sam ispravljati pogreške zahvaljujući opširnom gramatičkom znanju.

 • C1 stupanj

Zahvaljujući stečenom znanju na prijašnjim stupnjevima, peti (C1) stupanj omogućuje učeniku laganu i spontanu komunikaciju. Učenik na C1 stupanju proširuje svoje konverzacijske vještine.

Nakon završenog C1 stupnja svaki učenik posjeduje vještinu da spontano komunicira, ima razvijenu vještinu govora koja je pravilno strukturirana te ima odgovarajući vokabular za vođenje složenih razgovora.

U idealnom slučaju, C1 stupanj bi trebao biti završen tek nakon što učenik dobije priliku određeno vrijeme provesti u zemljama španjolskog govornog područja.

 • C2 stupanj

Na šestom (C2) stupnju učenik stječe najviši nivo znanja španjolskog jezika koji uključuje ovladavanje kolokvijalnim izrazima i frazama, mehanizme preinake govora i idiomatske izraze.

Komunikacijske vještine razvijaju se putem radionica na kojima učenici vježbaju svoj španjolski kroz aktivnosti bazirane na zanimljivim temama koje omogućuju dodatno razvijanje jezika.

Kao i C1, C2 stupanj je u potpunosti završen tek nakon što učenik dobije priliku određeno vrijeme provesti u zemljama španjolskog govornog područja.

Online konverzacijski tečajevi

Online konverzacijski tečaj se sastoji od 60 školskih sati. Nastava se održava 1x tjedno po 90 minuta.

Na nastavi se obrađuju aktualne teme i vježba se konverzacija putem rasprava, debata, prezentacija, pismenih eseja, čitanja i istraživanja i ostalih metoda koje omogućuju svakom studentu maksimalno sudjelovanje na nastavi i proširivanje vokabulara uz vodstvo profesora koji potiče spontanu konverzaciju na temu koju odabiru polaznici. Na taj način rječnik i fraze obuhvaćaju individualne interese polaznika. Svaki polaznik sa navedenim metodama usvaja poseban fond riječi, izjava i rečenica.

Online tečajevi za umirovljenike

Online tečaj za umirovljenike se sastoji od 60 školskih sati. Nastava se održava 1x tjedno po 90 minuta.

Ako imate 50 godina ili više i želite opušteno učiti i vježbati španjolski jezik s ostalim polaznicima slične dobi i interesa, tečaj Poco a poco, temeljen na komunikacijskoj metodi rada, idealan je tečaj za Vas.

Na raspolaganju vam je  program početničkog i srednjeg stupnja.

Na početničkom stupnju fokus je na strukturama i vokabularu A1/A2, dok je na srednjem fokus na sadržaju stupnja A2/B1.

U oba programa, polaznici uče jezik i upoznaju hispansku kulturu uz naše educirane profesore, izvorne govornike koji jednostavno obožavaju svoj posao.

Individualna online nastava 

Individualna online nastava putem Skypea namijenjena je svim polaznicima koji žele učiti španjolski jezik jedan na jedan s profesorom. Takav vid nastave omogućuje svakom polazniku maksimalnu fleksibilnost vezanu za termine i intenzitet održavanja nastave i najbolje od svega je što učite jezik iz bilo kojeg dijela svijeta.

Sve što Vam treba je Internet.

Svaki polaznik koji zbog obaveza ne može prisustvovati redovnoj nastavi može u bilo kojem trenutku tijekom godine započeti učenje španjolskog jezika putem Skypea.

Nastava se održava prema dogovoru uz educiranog profesora za online podučavanje i izvornog govornika iz Španjolske.

Više informacija o profesoru možete saznati ovdje 

Author: Institut za španjolsku kulturu i jezik

Share This Post On